Valg af partner til mærkeudstyr

Da vinindustrien fortsætter med at vokse - i gennemsnit en betydelig vækst på 5,7% fra 2014-2019 - har vinproducenter og vingårdejere brug for innovative måder at få deres mærker til at skille sig ud, da konkurrencen fortsætter på en opadgående bane. Kreative og unikke vinetiketter og vinbladeetiketter er kun en måde at få opmærksomhed på og skabe forskel. Den gode nyhed er, at der findes en række mærkningsteknologier, der hjælper med at få en visuel indvirkning på vinentusiaster overalt.

Vinfremstilling fokuserer på drikkerens oplevelse ved at skabe komplekse og interessante fl avors og i nogle tilfælde ved hjælp af gamle opskrifter. Det er ikke bare spændende fl avors, der vokser i popularitet, det samme gælder økologiske vine, sukkerfrie vine og low-carb-vine. Med gamle og nye aktører på markedet - for ikke at nævne den voksende vinabonnementstendens - er det endnu mere kritisk for vinfremstillingsvirksomheder at mærke deres vin på en måde, der holder ud til kunderne og får dem til at vende tilbage for mere.

Vinmærkeudstyr

Nuværende trends

Efterhånden som antallet af vingårde stiger, øges også produktionstendenser, aftapningskapacitet og mærkningsteknologi.

Prognoserne for vinindustrien ser lyse ud. Imidlertid forventes forbrugerfokus at skifte lidt til en præference for kvalitet frem for kvantitet, hvilket betyder, at brandidentitet og emballage er væsentlige succesdrivere.

I en nylig vinsmagningsundersøgelse blev flere vinflasker fra $ 10-150 i pris delt med deltagerne. Her er hvad der blev opdaget.

• 82% af respondenterne valgte en vinflaske baseret på etikettens udseende
• 65% blev påvirket af, hvor dyre de troede, at vinen så ud
• 58% bekymrede sig om vinregionen
• 53% blev påvirket af formen og farven på flasken
• 46% foretrækker at købe noget, de tidligere har haft
• 42% foretrak en vin

Nuværende trends

Ifølge undersøgelsesresultaterne er det klart, at den måde, hvorpå vinflasker ser ud, betyder noget for forbrugerne. Om en flot etiket betyder sjov og finurlig eller elegant og sofistikeret kan afhænge af dit målmarked - men uanset hvad, din vinflaske skal fange opmærksomhed og kommunikere kvalitet. Det betyder, at din vinetiket har brug for det rigtige design - og skal overholdes korrekt og konsekvent for at sikre, at din vinflaske ser bedst ud både online og på hylden. Når alt kommer til alt, har din vinetiket kun 1,5 sekunder til at få indflydelse.

For at fange vinhandlernes opmærksomhed skal du med det samme kommunikere dit produkts høje kvalitet. Du kan gøre det ved at udvikle et godt vinmærke design, der fascinerer vinentusiaster og tvinger dem til at vælge din vin. Her er nogle designelementer, du skal overveje.

• Tænk på farven på din flaske, farven på din vin og farven på din etiket. Hvilke følelser vil du formidle? Lyse farver fremkalder munterhed, energi og mod. Dæmpede farver antyder raffinement og subtilitet. Mørke farver lover rige ildevarer og intriger. Du kan endda overveje at sidestille en lys etiket på en mørk flaske til en effekt med høj kontrast, der vises visuelt.

• Dine skrifttypevalg og etiketmateriale tæller også. Er det look, du går efter, minimalistisk, elegant, vintage, moderne eller kantet? Du vil vælge et skrifttype, der indstiller den rigtige tone, vælge interessant illustrationer og sørge for at vælge en etikettekstur, der understøtter dit brand og din vins karakter.

• Overvej at bruge unikt formede vinetiketter og emballage. Måske endda gå den ekstra kreative mil og binde det hele sammen med et tema-design, så din flaske, etiket, hætte og forsendelseskasse koordineres - eller hvis du har det økonomiske svingningsrum, bestil tilpassede vinetiketter.

• Her er uhensigtsmæssige almindelige ord og sætninger, der ikke tjener noget nyttigt formål på en vinetiket og bør ignoreres.

Når du har spikret vinflaskens etiketdesign, skal du sørge for, at din mærkningsproces er optimeret, og sikre, at hver enkelt flaske har en perfekt placeret etiket.

Typer af mærkningsudstyr

Hvilken mærkningsmaskine giver dig mulighed for at fremstille mere vin på kortere tid? Klar til at spørge "op" dit vinmærkningsspil? Investering i en vinmærke maskine, der hjælper dig med at øge produktionen, mens du opretholder kvalitet, kan være lige hvad du har brug for for at holde trit med konkurrencen.

Vinfremstillingsvirksomheder har flere flaskemærkninger. Generelt leveres etiketapplikatormaskiner i manuelle, halvautomatiske og automatiske modeller. At kende etiketansøgningsbehov og målproduktionshastighed hjælper med at indsnævre valgene.

Typer af mærkningsudstyr

Manuelle mærkningsmaskiner kræver, at arbejdstagerne indlæser og anvender hver etiket individuelt.

Halvautomatiske mærkningsmaskiner betjenes med en hånd eller fodkontakt. En medarbejder lægger flaskerne på transportbåndet og trykker derefter på en knap for at påføre etiketterne. Denne metode er hurtigere og mere konsekvent end manuel håndmærkning.

I mange tilfælde er en halvautomatisk, wrap-around-etiketteringsmaskine den bedste mulighed for mærkning af flaskevin, fordi det giver dig mulighed for at springe op fra vinfremstilling i lille batch til en fuldautomatisk, in-line labelmaskine over tid uden at skulle eftersyn dit udstyr eller aftapningslinjen.

Automatiske mærkningsmaskiner har roterende og in-line muligheder. Begge er hurtigere og mere nøjagtige end manuelle og halvautomatiske etiketter. In-line automatiske etiketmaskiner giver et massivt spring i produktivitet og effektivitet. Når vinflasker eller dåser er fyldt, kan de kontinuerligt tilføres etiketteringsmaskinen, hvilket resulterer i ca. 150 mærkede produkter i timen. Roterende etiketmaskiner er i den høje ende af spektret og kører op til 500 etiketter i timen og giver ultimativ kontrol og konsistens til etiketplacering.

Automatisk mærkningsudstyr varierer i kapacitet og pris. Vælg en, der ikke kun opfylder dine nuværende operationelle behov, men som kan skaleres efter dine behov, når du vokser.

Betydningen af mærkningsudstyr

Uanset hvor hurtigt du er i stand til at flaske og mærke din vin, vil den samlede produktion blive begrænset af den hastighed, hvormed du kan pakke den og få den på markedet. I denne proces er en stor udfordring, som mange vingårde oplever, udskrivning og anvendelse af etiketter.

Flaskemærkningsmaskiner kommer i en række priser, som ofte synes overvældende for vingårdsejere, der opererer med et begrænset budget. Tilsætningen af udstyr til ægte mærkning kan dog øge produktiviteten dramatisk og betale sig selv hurtigt ved øjeblikkeligt at øge produktionen.

Effektivitet

Typisk starter de fleste vingårde uden en enorm forudgående kapitalinvestering, så for at begynde produktionen skal de håndmærke hver vinflaske.

Tilføjelsen af en halvautomatisk etiketteringsmaskine, bordplade eller modulær, kan dog øge produktiviteten med næsten 500%, hvilket gør det muligt at mærke op til 150 flasker i timen. Disse mindre etiketter er mere velegnede til nye eller små vingårde. Disse muligheder fungerer også bedre, hvis du har brug for at få månedlige vinabonnementsbokseordrer konsekvent ud af døren til tiden.

Effektivitet

Fuldautomatiske in-line-mærkningsmaskiner er fysisk større og lidt dyrere, men de kan mærke op til 500 flasker i timen. Denne effektivitetsforøgelse gør det muligt for vinfremstillingsvirksomheder at fylde flere flasker uden at blive logget på mærkningen.

Da mere og mere vin forlader aftapningslinjen og rammer markedet, vil mærkningsudstyret mere end retfærdiggøre investeringen.

Kvalitet

Brug af halvautomatisk eller fuldautomatisk udstyr til mærkning giver en vingård mulighed for at placere en veldesignet etiket nøjagtigt hver gang. Og vi ved alle sammen, at et godt mærke, der anvendes jævnt og præcist, er et afgørende marketingværktøj.

Mærkemaskiner er hurtigere og har konstant konsistens med færre fejl end den manuelle håndmærkningsproces. Det bedste mærkningsudstyr inkluderer stabilisatorer, der sikrer, at mærkaten placeres jævnt og på samme sted igen og igen uden bevægelse lodret eller vandret.

Kvalitet

Omkostninger vs. Værdi

Mens de forudgående omkostninger ved køb eller leasing af nyt mærkeudstyr kan virke skræmmende, er det vigtigt at evaluere alle de omkostningsfaktorer, som påvirker din vingård.

F.eks. Vil engangskøb af mærkningsudstyr være betydeligt mindre end omkostningerne ved at ansætte en fuldtidsansat til at påføre etiketter på flasker eller dåser. Hvis du allerede har medarbejdere, der vedhæfter etiketter, frigøres automatisering af din etiketteringsproces dem til at udføre mere presserende eller frembringende opgaver.

En anden vigtig del af omkostningsligningen er reduktionen af spildte og defekte produkter, der kommer på linjen. Mærkningsudstyr er konsekvent og pålideligt, så menneskelige fejl elimineres, og færre etiketter placeres forkert, hvilket sparer penge. Der er noget at forstå effektivitet og omkostningsbesparelser i forhold til udstyrets faktiske kontantpris. I sidste ende er udstyrets værdi større end prisen på mange betydningsfulde måder.

Evaluering af din opsætning

Inden du træffer nogen beslutninger om den type etiketapplikator, du vil købe, skal du evaluere din nuværende opsætning og afgøre, hvilken rolle etiketteringsmaskinen spiller i din aftappningslinje. Det er også afgørende at etablere parametre, der bestemmer størrelsen og typen af etiketteringsmaskine, du har brug for. Dette hjælper dig med at vælge en vinmærker, der opfylder dine behov, passer perfekt ind i din nuværende drift og gør din proces mere effektiv.

Evaluering af din opsætning

Din produktionskørsel

For at kunne evaluere dine behov korrekt skal du tydeligt identificere dine mærknings- og produktionsmål.

Start med at bestemme den mængde og hastighed, som du ønsker, at dit produkt skal bevæge sig gennem linjen. Mærkemaskiner kommer i forskellige hastighedsområder, så vælg en, der passer til den hastighed, som din linje kan opretholde.

Din produktionskørsel

Du bliver også nødt til at overveje den potentielle nedetid, der kan opstå, når du skifter etiketteringsapplikationer (f.eks. At flytte fra håndmærkning til en halvautomatisk maskine).

Enhver vinmærkningsmaskine, du vælger, kommer med fordele og ulemper, så se efter en etiketter, der er enkel for dig at opsætte, bruge og vedligeholde.

Rum og udstyr

Når du har klare mål i tankerne for den mængde vin, du skal skubbe igennem din linje, og med hvilken hastighed, er det næste trin at finde udstyr, der passer ind i det rum, du har, og som er let tilgængeligt. Andre overvejelser inkluderer eksisterende udstyrskompatibilitet og overordnet produktionslinjedesign.

Rum og udstyr

Din produktionslinje inkluderer en række maskiner, såsom fyldere, cappers eller corkers og etiketter. Af hensyn til effektiviteten er det bedst at købe en etiketteringsmaskine, der er kompatibel med det udstyr, du allerede har i din linje for at forhindre problemer. Dette er også en mulighed for dig at beslutte, om du vil have din etiketteringsmaskine til at passe med dit nuværende maskineri, eller om du foretrækker en fritstående etiketter.

Du skal vælge en etiketter, der kan følge med dine påfyldnings- og tætningsmaskiner samt skalere med din virksomhed, når den vokser.

Container- og etiketovervejelser

De fleste vingårde foretrækker stadig at bruge glasflasker til deres vin. Glasflasker kan dog være dyre og tunge. Aluminiumsdåser, en populær tendens i økonomiens vinsektor, er lettere og mere omkostningseffektive. Mens de fleste premium vingårde mener, at en glasflaskes æstetik og klassefaktor slår en aluminiumsdåse hver gang. Men ifølge vindrikkere gør emballagen ikke en forskel i den måde en vin smager på.

Ifølge foodandwine.com viste en blind smagstest, at når 86 voksne fik identiske vine hældt i en kop, en fra en flaske og en fra en dåse, foretrak 48,5% den flaskeversion sammenlignet med 45,3%, der foretrak den dåseversion ( med 5,8% uden præference).

Uanset dit mærkes præference, når du først har bestemt dig for, hvilken type container du skal bruge til din vin, er det tid til at bestemme vinetiketens størrelse, stil og placering. Du kan vælge mellem for- og bagetiketter, omviklingsetiketter eller krympemærke.

Hvis du ved, at din flaske eller dåse vil have en usædvanlig form eller en markant tilspidsning, bliver du nødt til at finde en etiketteringsmaskine, der korrekt kan mærke labels x til de unikke dimensioner. Mærkningsmaskiner findes i forskellige størrelser og typer, men er ikke nødvendigvis universelle til alle etiketapplikationer.

Kvalitetsbeholdere og etiketter

Sørg for at bruge materialer af høj kvalitet for et skarpt, professionelt udseende. Mens den rigtige etiketter kan gøre et godt stykke arbejde med at mærke dine dåser og flasker, men hvis de anvendte beholdere ikke er premium, kan de forårsage problemer, der får dit produkt til at se dårligt ud.

Uanset hvad du vælger, skal du sørge for, at containerne er ensartede. Mangler og uoverensstemmelser i størrelse og form kan få din etiketmaskine til at læse forkert, hvor etiketterne skal placeres. Undersøg dine containere regelmæssigt for tegn på dårlig kvalitet, så du kan adressere dem, før de fyldes og mærkes forkert.

En randomiseret, men gavnlig måde at teste konsistensen af et parti dåser eller flasker er med en "firkantet test". For at gøre dette skal du placere din dåse eller flaske mod en lige kant eller lineal og langsomt dreje den. Hvis der er nogen form for anomalier, vil du se huller, der vises mellem beholderen og den lige kant. Disse mindre formændringer kan være tilstrækkelige til at påvirke dine etiketters klæbeevne og udseende.
Uoverensstemmelser kan skabe bobler under etiketten. Dette kan også påvirke krympemærkater.

Etikettens kvalitet er en anden faktor, der bestemmer dine samlede resultater. Mærkater findes i mange forskellige materialer og kan bruge en række lim eller klæbemidler, når de påføres dine containere. Mærkater af dårlig kvalitet er modtagelige for rivning, boblende, udtværing og andre funktionsfejl på etiketter. Vælg et velkendt og pålideligt mærke, og tænk over, om du foretrækker et papir eller et syntetisk produkt.

Husk, at dårligt designede og anvendte etiketter let kan ses af vinentusiaster, der sætter pris på alle aspekter af vinkulturen, inklusive emballagen.

Valg af partner til mærkeudstyr

Valget af det rigtige mærkningsudstyr til din vin afhænger af mere end bare maskinens funktionalitet. Når du køber fra en producent eller distributør af mærkningsudstyr, starter du også et løbende partnerskab med dem. Her er et par ting at overveje, når du vælger en mærkningspartner.

Valg af partner til mærkeudstyr

Dele og service

Dele

Naturligvis er alt udstyr udsat for en vis fejlfrekvens, når det bruges hårdt. Det er bydende nødvendigt, at producenten af etiketteringsmaskiner har reservedele ved hånden, og at de er let tilgængelige. Jo længere din maskine er nede, jo mindre produkt kan du komme ud af døren -
og tid er penge.

Sørg for at spørge din udbyder af mærkningsudstyr, hvis det vides, at nogen dele er slidte, og hvad ventetiden er på udskiftning. Dette giver dig mulighed for at planlægge enhver vedligeholdelse eller reparation, der skal udføres uden at påvirke din normale produktionstid.

Service

Nøglen til at holde din vinlinje kørende uden problemer er at sikre, at dit mærkningsudstyr bliver vedligeholdt og serviceret gennem hele dets levetid. Producenten af din etiketteringsmaskine skal være tilgængelig for at besvare ethvert af dine spørgsmål eller bekymringer og hjælpe dig med at løse mindre problemer.

Den bedste måde at finde en velrenommeret forhandler på er at bede om anbefalinger inden for vinsamfundet. Når du kigger på mærkning af udstyrsforhandlere, skal du overveje rettidigheden af deres svar, om deres løsninger er pålidelige, og hvis de er i stand til at levere løbende opgraderinger og kontinuerlig support. Alle disse vil være vigtige, når din operation begynder at vokse.

Kvalitet

Produkter af høj kvalitet bør være målet for enhver producent. Imidlertid følger ikke alle virksomheder det samme sæt standarder.

For at sikre, at du får den bedste værdi for pengene, skal du stille din forhandler et par spørgsmål om deres kvalitetskontrolprocedurer til dele, reparationer og nye maskiner. Find for eksempel ud af, hvordan de tester maskiner inden præ-salg, og spørg, hvilken type inspektioner der udføres på brugte og renoverede maskiner, inden de videresælger dem.

Den investering, du foretager i dag i mærkning af udstyr til din vingård, vil afhænge af support og kundepleje fra udstyrsproducenten på lang sigt. Som kunde vil du vide, at de står bag deres produkter ved at give grundige og nyttige svar på dine spørgsmål, gøre dele nemme at få og overholde standarder af høj kvalitet for alt deres udstyr, nyt eller brugt. Alle disse faktorer vil have indflydelse på, hvor godt din etiketteringsmaskine klarer sig ud over de første par tusinde flasker, og når din vinoperation udvides.

Konklusion

Når du bevæger dig mod at øge din vinproduktion med professionelt mærkeudstyr, skal du huske på alle de beslutninger, du bliver nødt til at tage.

• Evaluer din nuværende produktionslinje, og bestem antallet af flasker eller dåser, der skal mærkes, samt eventuelle plads- og designbegrænsninger.

• Når du har sat nogle produktionsmål og har en idé om, hvordan du vil integrere et nyt stykke mærkningsudstyr, er det tid til at shoppe. Hvis du køber en mærkningsmaskine, skal du sammenligne de forskellige muligheder, inklusive halvautomatisk, fuldautomatisk, bordplade, in-line eller roterende. Du bliver også nødt til at overveje dine materialer (glasflaske, aluminiumsdåse, vinyletiketter, etiketter med glanspapir osv.) For at sikre, at den mærkningsmaskine, du vælger, fungerer godt.

• Husk, at det mærkningsudstyr, du vælger, også kræver løbende vedligeholdelse og pleje for at forblive i drift. Du skal kontakte en velrenommeret forhandler og få oplysninger om deres servicekontrakter og tilgængeligheden af dele, så du får de nødvendige ressourcer til at holde din nye maskine i funktionsdygtig stand.

Den effektive anvendelse af automatiseret mærkningsteknologi giver betydelige forbedringer i produktivitet og output for vinfremstillingsvirksomheder som helhed.

Det er dog nøglen at finde den rigtige mærkemaskine. Sørg for at evaluere alle potentielle mærkningsmaskiner for kvalitet, hastighed og pålidelighed, før du foretager et køb.